Людям з порушення зору Звичайна версія

Активи “Дельта банку”, що перебувають у заставі НБУ, виставлено на аукціон в Prozorro.Продажі

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів виставляє на продаж на відкритому електронному аукціоні активи АТ «ДЕЛЬТА БАНК»: право вимоги за кредитом юридичної особи та майнові права за 8 кредитами фізичних осіб, які перебувають у заставі Національного банку України. Торги пройдуть 03 січня 2023 року в системі Prozorro.Продажі. Детальна інформація про активи представлена у тому числі у віртуальній кімнаті даних.

Загальна заборгованість за кредитами становить 922,8 млн грн. Останній платіж за кредитними договорами був ще в 2015 році. Відтоді договори не обслуговувалися.

Серед забезпечення за кредитами, зокрема: нежитлова нерухомість загальною площею 2 265,7 кв. м в центрі міста Києва, земельні ділянки в Київській області та корпоративні права. Між тим, варто звернути увагу, що на продаж виставлено не заставне майно, а право вимоги за одним кредитом юрособи та майнові права ще за 8 кредитами. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від позичальника-юридичної особи повернення боргів. А от купівля майнових прав за 8 кредитами фізичних осіб, що також входять до складу лоту, дасть можливість переможцю аукціону поборотися за відновлення самого права вимагати від позичальників повернення кредитів.

Початкова ціна лоту – 922,8 млн грн.

Торги пройдуть відкрито і прозоро – за голландською моделлю аукціону, з покроковим зниженням початкової ціни. Участь у них можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу цих активів, Фонд спрямує на розрахунок з НБУ як із забезпеченим кредитором АТ «ДЕЛЬТА БАНК».

Більше інформації про лот GL16N021661 та умови участі в аукціоні можна дізнатися на сайті Фонду за посиланням, а також на сайті Prozorro.Продажі за посиланням. Крім цього, детальна інформація про активи представлена в кімнаті даних банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до неї – за посиланням.