Людям з порушення зору Звичайна версія

Через рішення суду скасовано торги з продажу пулу активів, серед яких – кредит із Кременчуцьким м’ясокомбінатом у заставі

04.02.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Скасовано аукціон з продажу пулу активів чотирьох банків – АТ "ВТБ БАНК", АТ "ДЕЛЬТА БАНК", ПУАТ "ФІДОБАНК" та АТ "БАНК "ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ", – що був запланований на 03.02.2019. Рішення про припинення торгів та зняття з продажу лоту GL18N216614 винесено виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів 03.02.2020 р. на підставі відповідної ухвали Господарського суду м. Києва у справі №910/1261/20.

Цією ухвалою суд заборонив здійснювати продаж активів, включених до пулу, на час розгляду позову одного з учасників попередніх торгів з продажу вказаного пулу щодо визнання цього учасника переможцем.

Нагадаємо, основа пулу – понад 600 кредитів юридичних осіб та майже 14 000 позицій дебіторської заборгованості. Середній термін прострочки за кредитами – 7 років, загальна заборгованість – 2,5 млрд грн. Судове провадження триває щодо 86 кредитів і ще 12 передані в роботу Державній виконавчій службі.

Серед об’єктів застави за кредитами, які увійшли до пулу: єдиний майновий комплекс будівель та споруд в Одеській області, а також цілісний майновий комплекс підприємства в Полтавській області – Кременчуцького м’ясокомбінату.

Як повідомляв Фонд, результати попередніх торгів з продажу згаданого пулу активів були скасовані через порушення з боку організатора торгів – «Універсальної товарно-сировинної біржі», яка допустила до участі в аукціоні одного з учасників без оплати ним гарантійного внеску. За це жорстке порушення 27.01.2020 виконавчою дирекцією Фонду прийнято рішення №191 про виключення «Універсальної товарно-сировинної біржі» з переліку юросіб, відібраних Фондом для здійснення організації відкритих аукціонів.