Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування знову виставить на торги 3 лютого пул активів «ДЕЛЬТА БАНКУ», «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», «ФІДОБАНКУ» та «ВТБ БАНКУ»

30.01.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє повторно на аукціон пул активів чотирьох банків – АТ "ВТБ БАНК", АТ "ДЕЛЬТА БАНК", ПУАТ "ФІДОБАНК" та АТ "БАНК "ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ". Торги відбудуться 3 лютого 2020 року на майданчику ProZorro.Продажі.

Основа пулу – понад 600 кредитів юридичних осіб та майже 14 000 позицій дебіторської заборгованості. Прострочка за кредитами – у середньому 7 років. Загальна заборгованість за кредитними договорами – 2,5 млрд грн. Судове провадження триває щодо 86 кредитів і ще 12 передані в роботу Державній виконавчій службі.

Стартова ціна пулу активів – 487 млн грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону з поетапним зниженням ціни упродовж дня.

Серед об’єктів застави за кредитами, які увійшли до пулу: єдиний майновий комплекс будівель та споруд в Одеській області, а також цілісний майновий комплекс підприємства в Полтавській області – Кременчуцького м’ясокомбінату.

Фонд гарантування вкладів нагадує, що мова йде про продаж саме кредитів і прав вимог, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості чи майна в заставі за ними. Це означає, що при купівлі цих активів інвестор отримує можливість працювати з проблемними кредитами.

Коротка презентація пулу (тізер) – за посиланням.

Детальна інформація про лот GL18N216614 – на інтернет-порталі Фонду гарантування вкладів torgi.fg.gov.ua за посиланням, а також на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів за посиланням. Ознайомитися з матеріалами кредитних справ у складі пулу потенційні інвестори можуть у віртуальній кімнаті даних, порядок доступу до неї – за посиланням.