Людям з порушення зору Звичайна версія

У окремих позичальників АТ «ДЕЛЬТА БАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» та АТ «ВТБ БАНК» заборгованість за кредитами сягає кількох мільярдів гривень

04.02.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Понад 3,1 млрд – сума боргу за кредитом, виданим АТ «ДЕЛЬТА БАНК». У окремих позичальників АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» та АТ «ВТБ БАНК» заборгованість сягає близько 2 млрд грн. На стягнення цих коштів з недобросовісних позичальників є відповідні судові рішення, що очікують виконання!

Повні оновлені списки усіх позичальників, керівників та колишніх акціонерів неплатоспроможних банків, які не погасили у повному обсязі суму боргу, визначену судовими рішеннями до стягнення з них, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у черговий раз оприлюднив на сайті. Дані актуалізовані станом на 01 січня 2020 року.

Звертаємо увагу, що після реалізації прав вимоги за кредитами Фонд гарантування вкладів не отримує інформації про стан їх погашення від нових кредиторів, тому такі боржники до списків, не включаються.

Фонд гарантування вкладів нагадує позичальникам, що запровадження у банку тимчасової адміністрації чи ж то його ліквідація не припиняють дію кредитних договорів. Позичальники повинні пам’ятати, що вся інформація про стан обслуговування кредитів додатково передається до бюро кредитних історій, що може впливати на умови отримання наступних кредитів у інших банках.

Довідково: Фонд гарантування вкладів оприлюднює на сайті списки боржників на виконання Листа про наміри Уряду України та Національного банку України до Міжнародного валютного фонду від 05 грудня 2018 року та положень Меморандуму про економічну та фінансову політику. Ці списки складено відповідно до та з дотриманням положень статті 6 Закону України «Про доступ до судових рішень» і вони містять інформацію, оголошену прилюдно при проголошенні судом судових рішень.