Людям з порушення зору Звичайна версія

Переможець аукціону з продажу мегапулу активів не сплатив за лот і втратив 17,5 млн грн гарантійного внеску

24.01.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Мегапул активів трьох неплатоспроможних банків – ПАТ «КБ «Надра», АТ «Дельта Банк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит» – був проданий 4 грудня 2019 року на майданчику «Дебтекс Україна» (DebtX). Проте переможець торгів – ТОВ «Кредіт Інвестмент Груп» – не виконав свої зобов`язання, не сплатив кошти за лот в сумі 303,5 млн грн.

Відмова переможця аукціону оплатити покупку призвела до втрати ним гарантійного внеску в розмірі 17,5 млн грн – ці кошти були перераховані майданчиком до банків, активи яких входили до складу пулу.

У зв’язку з цим, новим переможцем аукціону визнано ТОВ «Фінансова оферта» – учасника торгів, який надав другу по величині цінову пропозицію в сумі 192 млн грн. Новий переможець уже підписав протокол електронних торгів і має здійснити повну оплату коштів за лот.

До складу мегапулу активів ПАТ «КБ «НАДРА», АТ «Дельта Банк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит» увійшли права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичними особами, а також дебіторська заборгованість. Торги проходили за моделлю голландського аукціону. Детально про перебіг торгів за посиланням – http://www.fg.gov.ua/not-paying/liquidation/118-delta/45873-prodano-pul-shcho-skladaet-sya-z-aktiviv-tr-okh-neplatospromozhnikh-bankiv

Нагадаємо, що аукціон з продажу активів неплатоспроможних банків – чітко регламентована і визначена графіком процедура, яка має бути обов'язково дотримана. Якщо учасник у встановлений регламентом час не підписав договір і не заплатив за лот, то він втрачає свій гарантійний внесок і автоматично дискваліфікується.

Довідково: переможець аукціону має підписати протокол електронних торгів та здійснити повну оплату коштів за лот (кошти мають надійти на рахунок банку (банків) не пізніше кінця 18 (вісімнадцятого) робочого дня з дати формування протоколу) і підписати договір купівлі-продажу/відступлення права вимоги придбаного активу(вів)(майна) протягом 20 (двадцяти) робочих днів з дня, наступного за днем формування електронною торговою системою протоколу електронного аукціону.