Людям з порушення зору Звичайна версія

ФГВФО виставляє на продаж найбільший пул іпотечних кредитів фізичних осіб АТ «ДЕЛЬТА БАНК»

02.08.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фондом гарантування було сформовано найбільший іпотечний пул АТ «ДЕЛЬТА БАНК», до якого входять права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, укладеними з фізичними особами, балансовою вартістю понад 1,3 млрд грн.

Пул складається з 326 кредитів, з яких 308 – забезпечені іпотекою. 61% об’єктів іпотеки (по заборгованості) знаходиться в Київській області, ще близько 21% - в Центральній Україні (Вінницька, Полтавська, Чернігівська, Кіровоградська, Черкаська області) та майже 18% - у Західній Україні (Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська області).

Середня прострочка за всіма кредитами становить близько 6,2 роки.

17 вересня 2019 року відбудуться відкриті торги з продажу пулу (за голландською моделлю аукціону). Стартова ціна лоту – 48,4 млн грн з максимальним пониженням до 50%. Крок аукціону – 1% від початкової ціни реалізації лоту.

Детальніша інформація про лот (№GL3N39734) із описом кредитних угод та переданого забезпечення, умови участі в аукціоні містяться на сайті Фонду в публічному паспорті активу за посиланням www.fg.gov.ua, а також на сайті організатора торгів ProZorro.Продажі.