Людям з порушення зору Звичайна версія

ПУЛ АКТИВІВ АТ «ДЕЛЬТА БАНК» НА 4,8 МЛРД ГРН ПОВТОРНО ВИСТАВЛЕНО НА ПРОДАЖ ЧЕРЕЗ DEBTX

26.04.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

16 травня 2019 року відбудуться електронні торги з продаж пулу активів АТ «ДЕЛЬТА БАНК» балансовою вартістю 4 845 892,85 тис грн. Більшу частину становлять права вимоги за кредитами виданими юридичним особам (15 шт), майнові права за кредитними договорами (7 шт.), дебіторська заборгованість.

Частина цих активів перебуває в заставі Національного банку України й АТ «УКРЕКСІМБАНК».

У забезпеченні досить привабливі об’єкти з переробки сільськогосподарської продукції розташовані в Одеській області. По суті - це працюючий бізнес.

Зокрема 39 тис. м² промислової нерухомості. Повністю діючий масложировий виробничий комплекс з обладнанням. Доступ до під'їзної залізничної колії та морського транспортного порту. Спорудження 2007 року.

5,43 га земель з цільовим призначенням для розміщення олійножиркомбінату. Передбачалось будівництво морського зерноперевантажувального комплексу та двостороннього пірсу.  Поруч з першим об'єктом.

А також діючий олійножиркомбінат з виробництва маргарину, кулінарних та кондитерських жирів, соняшникової олії та майонезу. Розташований поруч із залізничними коліями на 5,34 га промислових земель. 

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону. З поетапним зниженням ціни протягом дня, що дозволяє максимально точно встановити  ринкову вартість продажу і створює конкуренцію серед покупців.

Стартова ціна лоту (# debtX_8878) – 868 821,56  тис грн. Адже ці активи Фонд гарантування вже виставляв на торги через сиcтему ProZorro.Продажі за балансовою вартістю. Але тоді покупці не проявили достатнього інтересу і не придбали дані активи.

Цього разу активи були підготовлені до продажу одним з міжнародних радників Фонду гарантування - ТОВ «Дебтекс Україна». І аукціон буде проведений на їхньому майданчику вдруге. Отже доступ до торгів можна отримати на сайті www.debtx.com

Даний електронний аукціон розпочинається 16 травня 2019 року в проміжок часу з 9-30 год. до 10-00 год.

Кінцевий термін прийняття заяв: 16.05.2019 до 16:00.

Усі зацікавлені сторони повинні подати свою реєстраційну інформацію відповідно до наданих вимог через веб-сторінку www.debtx.com завчасно з метою належного опрацювання такої інформації та її підтвердження.

Ознайомлення з активом відбувається шляхом надання доступу до інформації про актив через веб-сторінку www.debtx.com для зареєстрованих учасників торгів (аукціону) та кімнатах банків, які входять до складу пулу.

Також ознайомитися з активами, що входять до складу пулу можна у кімнаті даних, доступ до якої надає Фонд гарантування. Для цього необхідно подати заявку про зацікавленість у придбанні активу та підписати договір щодо нерозголошення банківської таємниці та конфіденційної інформації (http://torgi.fg.gov.ua/nda). Заявки подаються в паперовому та електронному вигляді. Для ознайомлення з активом у Віртуальній кімнаті даних Фонду гарантування, необхідно діяти згідно з інструкцією. Посилання на договір конфіденційності http://torgi.fg.gov.ua/nda2.

Більш докладна інформація про лот доступна на Інформаційному порталі Фонду. Зокрема про умови торгів можна дізнатися за посиланням. Фото та презентацію можна переглянути у публічному паспорті активу за посиланням.