Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування спільно з Дельта Банком виграв у суді справу, ціна питання якої склала 3,8 млрд грн

26.09.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

Верховний Суд 20 вересня 2018 року своїм рішенням поставив остаточну крапку у спорі між АТ «Дельта Банк» та Державною іпотечною установою щодо нікчемності договорів забезпечення на загальну суму більше 3,8 млрд грн (справа №910/23321/17), залишивши без змін рішення Господарського суду міста Києва від 21.02.2018 та постанову Київського апеляційного господарського суду від 05.06.2018.

Мова йде про оскарження Державною іпотечною установою дій та рішення Уповноваженої особи Фонду на ліквідацію АТ «Дельта Банк» щодо виявлення ознак нікчемності договорів застави та договорів відступлення права вимоги. За цими правочинами банк, перебуваючи у складному фінансовому становищі, за місяць до введення тимчасової адміністрації передав у забезпечення на користь окремого кредитора – Державної іпотечної установи, свої активи (майнові права за кредитним портфелем фізичних та юридичних осіб), балансовою вартістю більше 3,8 млрд грн. Прийняте Верховним Судом рішення має важливе значення для вкладників і кредиторів банку, адже ним підтверджено нікчемність згадуваних договорів забезпечення, укладених між банком та ДІУ.

Завдяки ефективній та злагодженій роботі Фонду гарантування та АТ «Дельта Банк» у даному питані, кредитний портфель, переданий у заставу ДІУ на суму більше 3,8 млрд грн, залишився у володінні АТ «Дельта Банк». Кошти від продажу даного кредитного портфелю будуть спрямовані на погашення вимог усіх кредиторів АТ «Дельта Банк» відповідно до черговості.