Людям з порушення зору Звичайна версія

ФГВФО та АТ «Дельта Банк» закликають Верховний Суд об’єктивно та неупереджено розглянути справу на 450 млн грн з викликом усіх учасників справи

27.04.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

На 03 травня 2018 року на 10:00 Верховним Судом призначено судовий розгляд справи № 757/61632/16-ц. Мова йде про судовий спір, що триває між АТ «Дельта Банк» та пов’язаною групою позичальників, які заборгували банку за кредитами понад 450 млн грн, та намагаються вивести з-під іпотеки банку комерційну нерухомість – приміщення у центрі Києва загальною площею майже 2 тис м2, у яких  розташовані офіси та магазини одягу й аксесуарів luxury-сегменту. Занепокоєння АТ «Дельта банк» та Фонду гарантування вкладів викликає той факт, що за інформацією, опублікованою на веб-ресурсі «Судова влада України», справа розглядатиметься Верховним Судом в порядку письмового провадження. Враховуючи суспільний резонанс справи, її вплив на кредитні правовідносини банків всієї України та значний розмір заборгованості, ризик втрати неплатоспроможним банком активів на суму близько 0,5 млрд грн, АТ «Дельта Банк» подано заяву про необхідність розгляду справи за участю сторін для надання пояснень у справі безпосередньо у залі суду.

Фонд гарантування та АТ «Дельта банк» переконані, що неупереджений розгляд, встановлення об'єктивної істини у спірних правовідносинах – можливе виключно шляхом повідомлення та виклику усіх учасників цієї справи. Проведення відкритого судового засідання, надання уповноваженим представникам процесуальної можливості виступити з промовою безпосередньо в суді – сприятиме правильному, всебічному та обґрунтованому вирішенню всіх спірних питань.

Враховуючи надзвичайну важливість вказаної справи для інтересів вкладників та кредиторів «Дельта Банку», Фонд гарантування та банк сподіваються на швидкий та неупереджений розгляд справи судом, з дотриманням прав усіх учасників справи, у тому числі на забезпечення можливості бути присутнім у судовому засіданні.

Як уже повідомлялося, 19 жовтня 2017 року Апеляційний суд м.Києва скасував рішення Печерського районного суду, за яким з АТ «Дельта Банк» могли вивести активів на понад 400 млн грн. Зазначене рішення є серед тих, які формують судову практику з аналогічних правовідносин і має велике значення для захисту інтересів кредиторів неплатоспроможних банків.

Нагадаємо, компанії-позичальники у судовому порядку намагаються визнати недійсними вісім кредитних договорів, укладених між АТ «Дельта банк» та низкою пов’язаних осіб, у забезпечення яких було передано комерційну нерухомість у центрі Києва загальною площею майже дві тис. м2 і земельні ділянки (1,1682 га) на фасадній стороні Новообухівської траси. А також визнати недійсними та скасувати записи про іпотеку та обтяження у Державному реєстрі прав на зазначене нерухоме майно.