Людям з порушення зору Звичайна версія

«Дельта банк» під управлінням Фонду гарантування відстояв у судах право власності на нерухомість в Одесі та продав її за ціною, що перевищила балансову

29.01.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

26 грудня 2017 року відбулись публічні торги з продажу належного АТ «Дельта Банк» цілісного майнового комплексу - кафе «Ольвія» в Одесі на вул. Мечникова, 55-б, який раніше було вкрадено у банку внаслідок шахрайських дій та право власності на який банку вдалося повернути в судовому порядку. Відновлення права власності на нерухомість дозволило запобігти втраті активу, забезпечити успішне проведення аукціону з його продажу, належну передачу покупцю та вчасно, у повному обсязі отримавши кошти від продажу нерухомого майна в сумі 7 544 300,00 грн (з ПДВ), – спрямувати їх на задоволення вимог кредиторів банку.

Враховуючи те, що навіть після відновлення права власності на цілісний майновий комплекс - кафе «Ольвія» в Одесі, існувала загроза та були реальні підстави вважати, що відносно нерухомого майна знов будуть вчинені шахрайські дії, АТ «Дельта Банк» забезпечило перебування об’єкту під арештом та вжило всі належні дії щодо врегулювання ситуації, законно знявши арешт безпосередньої перед укладенням договору купівлі-продажу.

Раніше вже повідомлялось, що АТ «Дельта Банк» повернув у свою власність цілісний майновий комплекс - кафе «Ольвія» в Одесі на вул. Мечникова, 55-б, про що свідчить рішення Одеського окружного адміністративного суду в справі №815/6306/16, яке набуло чинності.  

Про факт шахрайства з майном «Дельта Банку» в Одесі Фонд гарантування також детально повідомляв на своєму сайті.

Нагадаємо, вказана нерухомість обліковувалась на балансі банку. Однак, при проведенні чергової перевірки у листопаді 2016 року з’ясувалося, що за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно банк вже не є власником цього приміщення.

При цьому «Дельта Банк» жодних дій щодо відчуження цих об’єктів нерухомості не здійснював. Як вдалось з’ясувати, 12 вересня 2016 року співробітником Одеської філії Державного підприємства «Державний інститут судових економіко-правових та технічних досліджень» Кравцем Олександром Володимировичем, на підставі Ухвали Приморського районного суду м. Одеса у справі №2-517/06 від 25.05.2006 року було вчинено у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис про право власності №16356140. Відповідно до нього, новим власником вказаного цілісного майнового комплексу став Камінь Степан Васильович, а право власності банку на належну йому нерухомість було незаконно припинено.

На запит «Дельта Банку» Приморський районний суду м. Одеси повідомив, що відповідна цивільна справа до суду не надходила, не реєструвалась та не розглядалась, а Ухвала щодо визнання за вказаною фізичною особою права власності на згадуваний об’єкт нерухомості не постановлялася.

З огляду на зазначене, Одеським окружним адміністративним судом було задоволено позов банку в повному обсязі, визнано протиправним та скасовано рішення державного реєстратора щодо перереєстрації права власності на нерухоме майно.

Таким чином, нерухоме майно було повернуто у власність банку та реалізовано, а виручені кошти спрямовані  на задоволення вимог кредиторів. Варто наголосити, що балансова вартість проданої нерухомості складала 6,9 млн грн. На останні торги актив виставлявся за 7,3 млн грн. Участь у торгах взяли двоє учасників.