Людям з порушення зору Звичайна версія

Відбулась зустріч керівництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з представниками Спілки вкладників АТ «Дельта Банк»

13.07.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Delta spilka vkladnikivФонд гарантування вкладів фізичних осіб та ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк» співпрацюють у напрямку здійснення  громадського контролю під час проведення процедури виведення з ринку АТ «Дельта Банк».

Умови співпраці визначенні тристороннім протоколом. Документ у листопаді 2015 року підписали директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін, голова ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк» Роман Бадаліс та уповноважена особа Фонду гарантування Владислав Кадиров. З метою обговорення підсумків роботи та визначення чергових напрямків співпраці 11 липня 2017 року відбулась зустріч представників Фонду, АТ «Дельта Банк» та правління ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк».

До обговорення були визначені наступні теми: про поточний стан судових справ щодо повернення майна на баланс банку, про стан задоволення вимог кредиторів банку, про результати реалізації активів АТ «Дельта Банк» за перше півріччя та інші поточні питання.

К.Ворушилін подякував членам Спілки за активну участь у  судових процесах, пов’язаних з поверненням виведених з АТ «Дельта Банк» активів до визнання банку неплатоспроможним та проаналізував проблеми, які виникають у ході ліквідації банку.

«Інтереси Фонду і кредиторів АТ «Дельта Банк» в частині повернення в банк активів, співпадають. Тому координація зусиль працівників Фонду, банку та громадськості може стати вирішальним важелем у вирішенні цього питання та можливості задовольнити вимоги кредиторів-фізичних осіб», - зауважив заступник директора-розпорядника А.Оленчик.    

На сьогодні банк проводить погашення заборгованості третьої черги кредиторів, сума якої становить 14,8 млрд грн. З цієї суми вже погашено понад 25%. Заявлені вимоги четвертої черги кредиторів складають близько 8,8 млрд грн, а загальна сума кредиторських вимог становить 53,7 млрд грн.