Людям з порушення зору Звичайна версія

На підставі фіктивного рішення суду майно АТ «Дельта Банк», вартістю 4,51 млн грн, було перереєстровано та продано стороннім особам

16.09.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

На підставі фіктивного рішення Апеляційного суду Київської області майно, що перебувало на балансі АТ «Дельта Банк», було перереєстровано та продано стороннім особам. Мова йде про торгово-офісний комплекс у м. Тячів Закарпатської області. У результаті – банку та його кредиторам нанесено збитки у розмірі щонайменше 4,51 млн грн. За виявленими фактами банком подано заяви до правоохоронних органів про вчинення злочину. Крім того, АТ «Дельта Банк» готується у судовому порядку добиватися поновлення за собою права власності на виведені активи.

АТ «Дельта Банк» належать на правах власності торгово-офісний комплекс загальною площею 914,4 м2, та земельна ділянка площею 0,0498 га, розташовані по вулиці Армійська у м. Тячів, Закарпатської області. Утім, у травні цього року до банку почали надходити звернення від орендарів комплексу зі скаргами на невідомих осіб, які, називаючи себе новими власниками, пропонували переукласти з ними договори оренди.

При цьому АТ «Дельта Банк» жодних дій щодо відчуження цих об’єктів нерухомості не здійснювало.

Як стало відомо під час ініційованого розслідування, право власності на об’єкти нерухомості було припинено на підставі рішення Апеляційного суду Київської області від 5 грудня 2015 року. Посилаючись на цей документ, приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно було внесено зміни та перереєстровано об’єкти на «нового власника» – ТОВ «МЕГНА ГРУП ІНДУСТРІЯ-УК (МГОЛД)», представники якого і звернулися до приватного нотаріуса (про що свідчать матеріали реєстраційної справи).

У подальшому право власності на активи банку ще кілька разів перереєстровувалось на третіх осіб.

Зважаючи на підозри щодо реальності рішення суду, на підставі якого відбулася перереєстрація прав власності на нерухоме майно, АТ «Дельта Банк» звернулось із запитом до Апеляційного суду Київської області. З’ясувалось, що відповідна цивільна справа до Апеляційного суду Київської області не надходила, не реєструвалась та не розглядалась, судове рішення щодо визнання за ТОВ «МЕГНА ГРУП ІНДУСТРІЯ-УК (МГОЛД)» права власності на згадувані об’єкти нерухомості не ухвалювалось.

Понад те, за інформацією Ірпінського міського суду Київської області за період з 2011 по 2016 року у провадженні суддів відповідна справа за позовом ТОВ «МЕГНА ГРУП ІНДУСТРІЯ-УК (МГОЛД)» до АТ «Дельта Банк» про визнання права власності на нерухоме майно та земельну ділянку, та зобов’язань вчинити дії взагалі не перебувала.

Зважаючи на це, можна стверджувати, що судові рішення, на підставі яких було внесено зміни до Державного реєстру та позбавлено АТ «Дельта Банк» прав на об’єкти нерухомості, ніколи не ухвалювались та не існували як офіційній документ, і є підробкою.

Варто наголосити, що вартість вказаних торгово-офісного комплексу та земельної ділянки становить щонайменше 4,50 млн грн.

У рамках ліквідації, вони мають бути продані, а виручені кошти повинні піти на задоволення вимог кредиторів банку.