Людям з порушення зору Звичайна версія

Накладений у порушення норм КПК арешт на майно «Дельта Банку» перешкоджає продажу нерухомості у центрі столиці

04.07.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

У травні 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва було винесено Ухвалу про накладення арешту на об’єкт нерухомості, що перебуває на балансі АТ «Дельта Банк». Такі дії були вчинені всупереч нормам чинного законодавства України, зокрема статті 173 Кримінально-процесуального Кодексу, де чітко вказано: «не допускається арешт майна/коштів банку, віднесеного до категорії неплатоспроможних, а також майна/коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб».

Мова йде про будинок, розташований у столиці по вулиці Івана Мазепи, 11 (літери А, Б, В). Даний актив було включено до сформованої ліквідаційної маси банку і він мав бути виставлений на відкритий продаж. Утім, накладення публічного обтяження забороняє реалізацію майна, що у свою чергу, перешкоджає задоволенню вимог кредиторів банку.

Зважаючи на це, 13 червня цього року АТ «Дельта Банк» було подано до Печерського районного суду клопотання про скасування арешту. Судове засідання з цього питання відбудеться 18 липня 2016 року.

Також банком подано апеляцію на Ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 17 червня цього року, розгляд якої відбудеться уже 6 липня.

Довідка:

Відповідно до умов іпотечного договору, укладеного в забезпечення повернення кредиту рефінансування, будівлю на вул. Івана Мазепи, 11 було передано в іпотеку Національному банку України. Згідно з нормами законодавства даний об’єкт за погодженням з кредитором повинен бути виставлений на продаж. Отримані від реалізації будівлі кошти мають бути спрямовані на погашення кредиторських вимог НБУ в порядку, визначеному Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».