Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування вкладів розпочне виплати вкладникам АТ «ДЕЛЬТА БАНК» 8 жовтня 2015 року

05.10.2015

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) розпочне виплати вкладникам АТ «ДЕЛЬТА БАНК» за Загальним реєстром (незалежно від часу закінчення строку депозитного договору) з 8 жовтня 2015 року.

Перелік банків-агентів, через які здійснюватимуться виплати відшкодування, виконавча дирекція Фонду гарантування планує затвердити на найближчому засіданні. Про це рішення буде повідомлено додатково на сайті Фонду гарантування (http://www.fg.gov.ua/) та на сайті АТ «Дельта Банк» - (http://deltabank.com.ua/).

Національний банк України (НБУ) 02 жовтня 2015 року прийняв Постанову №664 «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк».

Відповідно до п.5 статті 27 Закону України «Про систему гарантування вкладів», протягом трьох робочих днів з дня отримання рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку виконавча дирекція Фонду гарантування затверджує реєстр вкладників для здійснення виплат гарантованої суми відшкодування відповідно до наданого уповноваженою особою Фонду переліку вкладників.

Як передбачено у статті 28 вказаного Закону, Фонд розпочинає виплату відшкодування коштів вкладникам, їх уповноваженим представникам чи спадкоємцям у національній валюті України з наступного робочого дня після затвердження виконавчою дирекцією Фонду реєстру вкладників для здійснення виплат гарантованої суми відшкодування.

За попередньою інформацією, до Реєстру будуть включені понад 400 тис. вкладників АТ «Дельта Банк», а загальна сума відшкодування становитиме 7,6 млрд грн. Нагадаємо, що за період тимчасової адміністрації сума виплат становила більше 8 млрд грн.

Про час та місце прийому вимог кредиторів АТ «Дельта Банк» також буде повідомлено додатково.

 Довідкова інформація за телефонами:

- 0 800-30-40-10, 0 800-503-435 – "Гаряча лінія з питань гарантування вкладів фізичних осіб" (дзвінки по Україні безкоштовні);

- 0 800-500-600 – "Гаряча лінія АТ "ДЕЛЬТА БАНК";

- 0-800-105-800 – "Гаряча лінія" Фонду (дзвінки по Україні безкоштовні).