Людям з порушення зору Звичайна версія

Вкладникам АТ "Дельта Банк" вже виплачено 8 млрд грн

07.08.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

Вкладникам АТ "Дельта Банк" вже виплачено майже 8 млрд. грн, що складає близько 60% від загальної гарантованої суми. Наразі виплати здійснюються за депозитними договорами, строк дії яких закінчився до 30 квітня 2015 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки, в т.ч. зарплатні, пенсійні, соціальні). В загальному реєстрі сума до виплати вкладникам АТ "Дельта Банк" становить 13,1 млрд. грн.

 

Виплати гарантованої суми за цим банком розпочались 11 червня і вони є найбільшими за час існування Фонду гарантування. Здійснюються вони через АТ "Ощадбанк", АБ "Укргазбанк", АТ "Укрексімбанк" та ПАТ "КБ "Приватбанк".

Нагадаємо, що з метою забезпечення збереження активів неплатоспроможного банку АТ "Дельта Банк", запобігання втрати майна та збитків банку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, керуючись частиною четвертою статті 34 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" виконавча дирекція Фонду прийняла рішення № 147 від 03 серпня 2015 р. про продовження строків здійснення тимчасової адміністрації у АТ "Дельта Банк" до 02 жовтня 2015 р. включно та продовження повноважень уповноваженої особи Фонду на здійснення тимчасової адміністрації у АТ "Дельта Банк" Кадирова Владислава Володимировича до 02 жовтня 2015 р. включно.

Крім того, Фонд гарантування, на прохання кваліфікованих інвесторів, продовжив до 14 серпня 2015 року включно термін доступу до інформаційного приміщення АТ "Дельта Банк".

Інформаційне приміщення - спеціально відведене приміщення на території неплатоспроможного банку, в якому знаходиться інформація правового та фінансового характеру, вивчення та аналіз якої має надати змогу кваліфікованому інвестору сформувати остаточну фінансову пропозицію щодо виведення неплатоспроможного банку з ринку у спосіб, визначений планом врегулювання.

На сьогодні вісім потенційних інвесторів подали заявки на такі способи виведення з ринку АТ "Дельта Банк", як відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку - (три банки), а також створення і продаж перехідного банку (п’ять потенційних інвесторів).