Людям з порушення зору Звичайна версія

Виплати гарантованої суми вкладникам "Дельта Банку" здійснюватимуться через Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк

12.06.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

Виплати гарантованої суми вкладникам АТ "Дельта Банк", які є найбільшими за всю історію існування Фонду гарантування, здійснюватимуться через такі банки: Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк.

 

З 11 червня розпочинаються виплати за депозитними договорами, термін дії яких закінчився до 3 березня 2015 року (день введення тимчасової адміністрації) та за поточними і картковими рахунками.

Для зручності вкладників та уникнення складнощів під час отримання гарантованої суми, Фонд гарантування вкладів визначив кілька банків через які здійснюватимуться виплати.

Так, Ощадбанк обслуговуватиме вкладників Києва та Київської області, Приватбанк - Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Чернівецької областей.

За виплатами гарантованої суми у Вінницькій, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Рівненській, Сумській, Хмельницькій та Черкаській областях потрібно звертатись до Укргазбанку.

Укрексімбанк обслуговуватиме вкладників Житомирської, Закарпатської, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Харківської та Чернігівської областей.

Планується, що компенсацію отримають більше 500 тис. вкладників на загальну суму 13,1 млрд грн. Додатково Фонд проведе протягом 2-3 місяців перевірку на предмет незаконного дроблення вкладів на 3,1 млрд грн (їх власниками є 18 тис вкладників). Це не матиме жодного впливу на хід виплат всім іншим вкладникам.

Для отримання коштів в рамках гарантованої суми необхідно звернутись до одного з вказаних банків (в залежності від регіону) та пред’явити паспорт і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер). Відшкодування також виплачуватимуться іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, на прохання кваліфікованих інвесторів, продовжив до 29 червня 2015 року термін доступу до інформаційного приміщення АТ "Дельта Банк".

З метою виведення неплатоспроможного АТ "Дельта Банк" з ринку найменш витратним способом, Фонд гарантування оголосив про пошук потенційних інвесторів. Від восьми потенційних інвесторів було отримано заявки на такі способи виведення з ринку АТ "Дельта Банк", як відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку - (три банки), а також створення і продаж перехідного банку (п’ять потенційних інвесторів).